Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Wednesday, February 15, 2012

HALIA MADU PANAS

ASSALAMUALAIKUM.......


salam semua dan  selamat pagi .. sejak update resepi mini bread pudding pepagi buta satu malam yang lepas, ni baru nak jenguk dapur maya ni .. nak gi jalan-jalan sekejap kat dapur kawan-kawan pun tak sempat ... hari ni ada masa sikit .. .lepas postkan menu ni nak pergi tengok dapur- dapur orang sekejap .. nak jengah dah berasap ke belum.. ;D..biasa minum air herba kan ... ini pun salah satu ni wani minum ... ingat nak jadikan amalan nak minum air ni ...  air halia madu ni memang bagus untuk buang angin... .. wani memang ada masalah angin dalam perut .... makanan pun nak makan ada berpantang jugak... tak boleh nak minum teh susu,, kalau tidak perut meragam ....sayur-sayur sejuk  seperti terung, labu, kacang panjang dan  segala jenis sayur yang orang kelantan kata "bok-bok" wani tak boleh makan .. macam terung tu la cuba ketuk-ketukkan ia kan macam ada bunyi kat dalam tu .. macam tu lah perut bila ada angin.. buat masa sekarang ni masih buat rawatan urut la dari semasa ke semasa ..bila rasa perut tak sedap ..macam-macam la sakit kepala datang ...  cepat-cepatlah nak pergi jumpa tukang urut... tapi tukang urut tu kata wani pelik tak macam orang lain ... kalau orang lain bila "medu angin" ni datang,,,, nak berjalan pun tak larat,,, sampai terketar-ketar pun ada ,, tapi wani ni tidak ....alhamdulillah...walau apapun kena buat jugak rawatan .. walaupun perut ni tak boleh nak detect ada angin ke tidak ...   emmm  sabar la dengan ujian Allah berikan ... hambamu ni tabah... oklah ya mari tengok resepi yang wani ambil dari rumah juicy cafe .. terima kasih ..

HALIA MADU PANAS
SOURCE: JUICY CAFE

Bhn2..
100 gm halia - buang kulit - cuci - potong kecil ( wani buat 50 gm je itupun rasa dah macam 4 orang nak minum )
2 cwn air ( wani guna 1 cawan air )
3 sdb madu 

Cara2nya..
1. Kisarkan halia yg telah dpotong kecil bersama air.
2. Tapiskan dan ambil air halia.
3. Masak atas api hingga air halia mendidih.
4. Tuangkan sedkt air halia dan ambil 2 sudu besar madu dan tambahkan air panas, kacau biar siap utk diminum panas2.


6 comments:

  1. wahhhh..kita nak cuba la wani..nak buang angin..hehehe

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum...wani sihat? akak biasa minum yg peket punya tu, malas nak numbuk2 ni..

    ReplyDelete
  3. rasanya bole minum ni sebab dah dicampurkan dengan madu...bole cuba nanti

    ReplyDelete
  4. Assalam Wani,
    sedap sebenarnya halia madu panas tu... masa kecik2 dulu selalu Kak Amie buatkan untuk ayah, tapi sekarang ni tak larat nak buat, simpan stok teh halia madu je... kalau nak minum, terus koyak paket masukkan dalam air panas, adalah rasa halia dan madu sikit2... rajin sungguh Wani sediakan ye...syabas!

    ReplyDelete
  5. Wani,klu tengah demam minum halia madu memang cepat baek punya,gue suka ni.

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Wani..he he ni kalau minum pepagi sebelum gi kerja, mesti tak senang duduk kat opis...

    ReplyDelete