Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Saturday, February 11, 2012

DAGING GORENG KERING

ASSALAMUALAIKUM........


ambil peluang nak update dapur maya ni ...selamat berhujung minggu ya buat semua ...cuaca pun cerah .. langit yang biru .. a'aah tenang-setenang2nya.... Indah kebesaran Allah ...  bila sebut pasal masakan daging ... biasanya kat rumah ni asyik nak masak kerutuk la , kurma la macam tu lah kebiasaanya sebabnya ahli rumah ni kalau nak makan nasi mesti kena ada berkuah-kuah yang masam-masam ... tapi bila wani rasa dah puas dah masak bergulai macam tu ..terasa tekak ni nak try macam goreng-goreng pulak.  wani pun try la yang simple nyimple ni .. kalau sebelum ni memang selalu buat yang goreng-goreng macam ni kalau dah nak jadi quick cooking hihi ....terasa belum letak lagi entry goreng - goreng yang senang macam ni kat blog .. daging goreng macam ni memang sedap dimakan dengan nasi panas-panas....kalau bab goreng- goreng macam ni better guna daging batang pinang la ...  resipi ni ambil dari rumah potret kasih ... terima kasih sudi kongsi resepi ... :)

DAGING GORENG KERING
SOURCE:   POTRET KASIH   

BAHAN-BAHAN      
300 g daging lembu
1 labu bawang besar ( saiz sederhana ) – di hiris
3 ulas bawang putih di ketuk atau di hiris
2  -3  hiris halia
5 -6 biji cili padi ( di potong atau sebiji sebiji )
1 sudu makan sos tiram
1sudu makan kicap manis
sedikit lada sulah
sedikit serbuk kunyit
sedikit garam

Cara penyediaan
1. Daging di hiris nipis dan di bersih dan di toskan.
2. Gaulkan daging tadi dengan sedikit garam dan serbuk kunyit.
3. Kemudian  masak hingga kering airnya didalam kuali.
4. Jika daging belum empuk masukkan sedikit air lagi dan masak hingga daging empuk.
5. Bila daging telah empuk masukkan 2- 3 sudu makan minyak masak kedalam daging.
5. Goreng daging seketika barulah masukkan bawang hiris, bawang putih, halia, dan cili hiris.
6. Kacau daging tadi hingga bawang layu, kemudian masukkan sos tiram, kicap manis dan sedikit lada sulah.
7. Sesuaikan rasanya bolehlah diangkat.


                                                             
                                                                                           

2 comments:

  1. Salam petang Wani,dari tadi asyik lap liur je ngan tisu..menggoda sangat daging goreng kering tu,sedapnya mkn ngan nasi puteh..

    ReplyDelete