Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Thursday, February 9, 2012

AYAM GORENG BEREMPAH

ASSALAMUALAIKUM..............


salam semua..... dah lewat baru nak jenguk dapur maya ni huhu.. menu ni pun yang dah lepas ayam goreng berempah  .. itu bukan hangit ya ,, eh memang macam tu lepas digoreng hihi .... fuhh memang best dimakan dengan nasi panas-panas .. wani tak guna paha ayam pun .. guna ketulan-ketulan ayam ..jer.. sikit jer goreng .. penduduk bukannya ramai kat rumah ni .. bahan-bahan yang dikisar tu wani hanya tumbuk jer... ambil dari dapur kak ita masam manis .. terima kasih kasih ita sudi kongsi resepi .. lama betul dah wani tak makan ayam goreng berempah macam ni ... ;p...

AYAM GORENG BEREMPAH
SOURCE:  MASAM MANIS

RESEPI DARI CHEF HANIELIZA

BAHAN-BAHAN
5 keping paha ayam
1 sudu besar rempah kari
1 sudu besar lada sulah
1 sudu besar serbuk cili
daun kari
garam secukup rasa
Minyak masak

bahan dikisar

5 ulas bawang putih
1 inc halia
3 batang serai

CARA-CARA
gaulkan ayam dengan semua bahan kecuali minyak
perapkan selama 1/2 jam
panaskan minyak yg banyak dan gorengkan ayam
apabila ayam sudah masak dgn kekuning keemasan, angkat dan toskan minyaknyer..


4 comments:

  1. wani..ayam goreng berempah memang gelap skit jadik warna ayam nya bila dah digoreng...kekeke..kalau tak nak nampak sgt hitamnya..kecikkan api masa menggoreng....ayam masak cam gini memang pilihan saya sekeluarga...:)

    ReplyDelete
  2. Wani,biarlah ayam tu gelap sikit..yang penting wangi dan enak dimakan..gue mau..

    ReplyDelete
  3. kalau bab ayam goreng anak akak yang dah besar pun suka..

    ReplyDelete
  4. Q:a'aah tu la oo mcm tu ad aperasan api terbesar masa tengah goreng .. tu la nampak terlebih kehitaman sikit ..hihi

    rahel : walaupun hitam tapi isinya outih dan wangi haha

    kak norlie :ayam goreng macam ni semua favoritae kan kak hihi

    ReplyDelete