Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Monday, January 23, 2012

SALAD SOO HOON THAI

ASSALAMUALAIKUM.....


wani tak sempat nak blogwalking dapur kawan-kawan semua . tengah malam buta baru nak online ... hari ni ada jemput kawan lama mak datang bersama keluarganya datang rumah .. jadi ada la majlis makan-makan sikit ... sejak semalam berhempas-pulas kat dapur .. eh macam beraya la pulak .. hihi.. ya la kan cuti-cuti macam ni lah nak berjumpa semua nak eratkan lagi hubungan tu ... esok pulak ada  majlis tahlil kat rumah aunty ... nak pergi tolong-tolong kat dapur aunty pulak ..jom layan salad soo hoon thai ni .... seriously, wani cakap sedapppppp sangat kalau dimakan begitu saja .. tapi hari tu ada jugak wani letak dalam nasi ... sebab sedap kerana ada udang kering dalam tu terasa crispiness bila masuk dalam mulut ...wani  tak letak timun dan tomato pun dah sedap dah hihi ..baNyak betul omit tapi kat sini wani omit sos ikan tapi ganti dengan  seasoning maggi .. ..eh masuk jugak sedap.. dan letak daun sup ganti dengan daun ketumbar ... sebab ada orang kat rumah tak boleh nak bau daun ketumbar lak .....alahai ....gerenti sedap ....cubalah ..ringkas tapi sedap ....

SALAD SOO HOON THAI
SOURCE:  ASTRO/MCM
  
Bahan-bahan:
·         1 genggam Soo Hoon
·         Jus Limau Kasturi
·         Sos Ikan
·         2 batang Cili Padi (dihiris halus)
·         1 batang Cili Merah (dihiris halus)
·         1 batang Timun (dimayang)
·         2 tangkai Daun Ketumbar (dihiris)
·         3 sudu besar Bawang Goreng
·         1 sudu besar Udang Kering (digoreng garing)
·         1 biji Tomato (dimayang)

Cara-cara penyediaan:
·         Untuk buat sos, gaulkan jus limau, sos ikan, cili padi, cili merah dan tambah gula secukup rasa.

2 comments:

  1. Salam wani, dah lama kak ros tak buat ni..terliur la pulak

    ReplyDelete
  2. sedap ni wani, ratah mcm tu je pun best kan! :D. TQ share resepi!

    ReplyDelete