05 January 2012

PENENTUAN SIAPAKAH JUARA MASTERCHEF MALAYSIA MUSIM PERTAMA : SANTAPAN PENAMAT EZANI VS WAHIDAN



ASSALAMUALAIKUM SEMUA ...........


rata-rata semua penonton seluruh Malaysia  dah tahu siapakah yang paling layak ke finale MASTERCHEF MALAYSIA ... dan sekaligus menobatkan siapakah juara Masterchef Malaysia untuk musim pertama... yang akan ditayangkan pada 8 Januari , Ahad depan.... lepas satu dan satu peserta masterchef Malaysia keluar dari dapur MCM...dan kita dapat menyaksikan pelbagai .. cabaran demi cabaran yang telah  dilalui oleh peserta masterchef malaysia sepanjang berlangsungnya selama nak hampir 3 bulan rasanya kan .. lama betul rasanya .....  start MCM ni masa 22 oktober 2011 tahun lepas ...   dan 8 Januari 2012 penentuan muktamad siapakah juaranya... wani semalam berdebar tengok sebab semua peserta tu sama-sama hebat .. tak tahu nak cakap siapa yang boleh masuk finale .. masing-masing ada kehebatan tersendiri. .... dalam prediction wani ... ezani dan zamir yang akan bertarung dalam peringkat finale .... tapi tak sangka Wahidan yang akan menjadi pesaing ezani .... tak sangka wahidan masa mula -mula MCM start .. potensi dia tak menonjol sangat ..... sejak kebelakangan episod yang nak last2 ni wani perasan potensi dia begitu menyerlah .... sampai Papa Joe menganggap dia dulu peserta underdog ..... dan sekarang dah mula tunjukkan prestasi yang begitu meningkat naik kalau nak banding dengan Amita dan Zamir......

bagi ezani pulak, wani boleh buat kesimpulan, prestasi ezani dalam kedudukan tengah-tengah ... tak pernah terlalu jatuh .. dan juga tak pernah terlalu tinggi.... pandai dia menjaga prestasi dia kan .. hihi... maknanya masakan dia tak adalah sampai juri condem sangat tak sedap..sedang-sedang ada .. tersangat sedap pun ada jugak...  ..... rasa-rasa wani, sepanjang MCM berlangsung , dia tak pernah masuk penyingkiran dalam selepas cabaran cipta rasa kan .. ada perasan kan....hebat betul ezani ... .dan kalau ada ezani masuk penyingkiran pun disebabkan cabaran berkumpulan yang ada ezani telah mengalami kekalahan itu je.....wah hebat Doktor gigi ni ..doktor lagi .. pandai masak macam-macam lagi ... dan semalam pun ezani menang untuk cabaran peti saji misteri .... siap buat ayam gulung-gulung lagi... wani sebenarnya dok fikir.. macam mana dia boleh fikir dalam masa sekejap tu nak masak apa.. ligat betul otak berfikir ya .. sekejap je dah tahu nak masak apa... tabik la ezani... dari dulu lagi wani dah nampak potensi ezani untuk menjadi juara sebab namanya tak pernah naik kalau masa penyingkiran .... nasib baik tetap maintain sampailah ke finale .....

tapi dalam banyak-banyak peserta tu ..wani tabik la sangat peserta yang kedua termuda iaitu Zamir.. baru je berumur 19 tahun .. macam-macam style dah masak ... ish..ish ..  bila dia belajar masak tu .. ni mesti time masa sekolah tu asyik dok kat dapur berkepit dengan mak .. tengok mak masak apa.. hihi.. memang Zamir ni wani tak sangka dalam usia muda macam tu dah macam-macam skill ada masak... memang ada kebolehan betul la Zamir kalau la mengaji kat kolej tu tak ambil bidang lain .. dah boleh tukar culinary course la ya ... boleh asah-asah lagi bakat yang ada tu ...  ...tapi yang budak-budak junior masterchef australia ... lagi power jugak mereka masak.. kan alahai  hihi... dah la menang cabaran cipta rasa 2 kali dan boleh berentap 2 kali dengan chef selebriti...tapi sayang  tak dapat pergi ke finale ...  oh my .. panjang betul bercerita .... lepas satu -satu peserta bagi keterangan detail...  :D.. tak apa .. oh akan rindu dengan Amita yang comel .... comel betul wani tengok dia hihi ... siapa yang minat ... tengok la ya penentuan penamat  untuk juara MCM musim pertama... untuk musim kedua ,,, siapa nak masuk audition tu ..  boleh la asah-asah skill masak-memasak.. hihi......

Komen
5 Komen

5 comments:

Liza said...

salam wani...akak pun suka tgk zamil masak, nmpk cool jer kan...mmg tabik la dgn umur muda cm dia dah tau bnyk skill masak...kita ni pun kdg2 terkial2 lg....hihihihi

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Akan sediah adik akak cuma manage dekat top 30, tapi itu pun sebab kerja tak boleh beri commitment. Apa pun all the best to both Ezabi dan wahidan

Amie said...

Selamat petang Wani,
kejap saya tengok,kejap tak dapat tengok... hu hu huuu banyak gangguan!

quinnie said...

rajinnya wani tengok MC..kita tak dek astro..tu yg tak follow..hehhehe

Marina said...

heee~ suker tgk citer ni walaupon tak terer masak... 8hb final ye..tak boleh terlepas ni..

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) advertorial (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign