06 January 2012

CORNFLAKES MADU GORENG PEDAS LAGI

ASSALAMUALAIKUM SEMUA......



SALAM jumaat ..penghulu segala hari ..hari ni cuti hujung minggu .. pagi tadi keluar kat mall dengan ibu nak pergi shopping dan beli bahan-bahan dapur yang tak ada.... eh ingatkan dah terlewat sampai tapi rupanya mall yang tak bukak lagi .. tercongok la kami ni kat depan pintu besar mall ni .. eh tengok2 pukul 10:30 pagi baru open... alahai ... nasib baik tak pergi awal lagii... sebab ibu wani ni jenis nak pergi asyik nak awal je.. jalan hari ni jumaat tak lah traffic jam sangat... masuk je mall .. chinese song je lagu yang didengar sampailah wani habis shopping .... hihi dah lama tak dengar lagu cina.. ingat dulu ada jugak koleksi lagu cina ni :D... yang chinese friend bagi wani pun ada jugak ... .... ya la kan chinese new year is just around the corner .... this year it falls on 23 Jan kan.. kuih bakul pun dah berlambak2 jual ... yang paling wani suka sekali bila ternampak ..berkotak-kotak limau mandarin lokam .. mana -mana sudut dia letak .. ya Allah banyak betul... merah sana merah sini ... bila fikir nak beli limau dalam kotak tu .. wani fikir susah nak mengangkut nak bawak pergi kat  kereta ... tak ada tenaga den nak angkut jauh jalan2 kat parking car...dah la kedua2 perempuan... ..huhu nasib baik la ternampak limau lokam yang dijual timbang tu ... ingat tak ada dah ... ..ku beli juga sebab wani suka jenis limau macam ni dari limau sunkist tu ... ...

ohhh lupa jap asyik bercerita  ... dah buat apa-apa snack ke nak jadi peneman kunyah nanti bila nak tonton finale masterchef malaysia... nanti .. hihi ..asyik dok bercakap pasal masterchef malaysia je hihi habis .. eh memang nak habis pun kan .. ,, ini kali kedua wani buat snack ni sebab sedap sangat .. memang kalau asyik kunyah2 neh memang tak perasan dah habis satu balang ... heheh... tapi wani dapat 2 balang kat macam gambar atas tu je untuk satu bungkus cornflakes besar tuhh.. sedap weehhh wani cakap.. kalau dah 2 kali buat memang sedap la tuh.... buat lah boleh jadi snack sambil2 tengok tv..... resepinya tengok kat  SINI  terima kasih buat Dayang yang berkongsi resepi snack yang sedap ini... :))


Komen
5 Komen

5 comments:

Amie said...

Waniiiii....
dah pernah tengok yang Wani buat hari tu... dah cadang nak buat tapi tak terbuat juga! Kalau kita duduk berjiran, Kak Amie hantar tapau kosong aje... minta Wani isi penuh2! Sedapnya... sakit mata memandang... hu hu huuuuu

Liza said...

hahaha....ada org sampai sakit mata yer...hihihi
Wani, akak pun ada buat hr tu, mmg sedap kan...

rahel said...

bestnya makan cornflakes madu goreng pedas sambil tengok masterchef malaysia...ahaks..

Wani said...

kak amie: laa apasal tak terbuat kak amie .. kan dah cakap ..wani tayang balik menu neh ...heheh sebab sedap sangat... kalolah dekat 10 balang wani hantar lagi dekat kak amie hihi...

kak liza: hihi kak amie tengah sakit mata tu .. x leh la wani nak tayang cornflakes ni lagi ... ya kan sedap kan ....


rahel : ni dah tinggal satu balang je ni hihi.. entahlah sempat ke tak

nuwairani ismail said...

kalau dh buat sampai 2 kali ni kire sedap betol la ni...nani x try buat pon lagi...

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign