Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Wednesday, January 11, 2012

COOKING CREAM??????

ASSALAMUALAIKUM.........


bila tangan ni asyik gatal  tak reti nak ambil barang macam nilah jadinya huhu ... wani teringatkan tu whipping cream ...tengok-tengok terambil cooking cream apa bezanya tu .. dia lainkan dengan cooking cream ni kan ... cooking cream ni fungsi dia nak memekatkan kuah jugak ke ... manalah chef-chef dan sifu-sifu .. marilah tolong wani ,bantu wani ..apalah resepi yang guna cooking cream ni ...  wani bukan reti sangat nak guna benda-benda alah macam ni hihi.. masih nak belajar .... kalau masakan barat-barat ni banyak benar guna benda alah macam ni ... cooking cream ni agak mahal jugak brand emborg.. harga dia dalam RM 7.90 ..untuk 200ml.. ...

6 comments:

  1. hehehe..tersilap beli ye wani..kekeke...dah lama mahal pulak tu...kekeke...wani..setahu akak cooking cream ni selalu digunakan kalau nak buat soup....kentang ke ayam ke...boleh la cuba carik resepi2 omputih ni...martha steward selalu la guna cooking cream ni buat soup...hehehe..google jgn tak goole ek...:)

    ReplyDelete
  2. rasanya kalau nak buat spageti pun boleh ni...macam gantikan susu gitu kalau cooking cream ni....kita pun tak pandai sgt...ngeee

    ReplyDelete
  3. Salam Wani..betul kata quinnie..buat soupla..mushroom soup..ke..pumpkin soup..peranan dia kat sana macam santan kitala...lain kali hati2

    ReplyDelete
  4. kak Q: hihi dah dok tengah google2 la ni ..dah agak yg cooking cream ni macam letak dalam jenis soup2 bagai tu ... dalam pasta pon blh ... entahla tangan ni asyik gatal je nak ambil barang yg x pernah ambil ..;p.. tengoklah mcm mana hasilnya nanti

    kak paty: ooohh mcm santan ya .. patutlahhh bila kak paty sebut mushroom soup ..teringin nak buat mushroom soup pulak

    ReplyDelete
  5. tu hari g giant,ada nampak benda nie gak...dia dlm satu pack dgn whipping cream(1 cooking cream,2 whipping cream)....murah jugaklah dlm RM 13.90....(3ktk tu).....tp x tau nk guna mcm mane cooking tu,tak jadi belilah...beli yg 1 ktk whipping cream tu aje...(RM7.90)

    ReplyDelete
  6. Hi wani cooking cream ni sy ada bli kt ikea aritu utk pekatkan kuah meatball sbb aritu ada bli meatball ikea balik try buat sndr kt umh.mmg sdp ltk cooking cream klu xltk perumpamaan spt milo tanpa susu��

    ReplyDelete