Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Wednesday, January 11, 2012

COOKING CREAM??????

ASSALAMUALAIKUM.........


bila tangan ni asyik gatal  tak reti nak ambil barang macam nilah jadinya huhu ... wani teringatkan tu whipping cream ...tengok-tengok terambil cooking cream apa bezanya tu .. dia lainkan dengan cooking cream ni kan ... cooking cream ni fungsi dia nak memekatkan kuah jugak ke ... manalah chef-chef dan sifu-sifu .. marilah tolong wani ,bantu wani ..apalah resepi yang guna cooking cream ni ...  wani bukan reti sangat nak guna benda-benda alah macam ni hihi.. masih nak belajar .... kalau masakan barat-barat ni banyak benar guna benda alah macam ni ... cooking cream ni agak mahal jugak brand emborg.. harga dia dalam RM 7.90 ..untuk 200ml.. ...

5 comments:

  1. hehehe..tersilap beli ye wani..kekeke...dah lama mahal pulak tu...kekeke...wani..setahu akak cooking cream ni selalu digunakan kalau nak buat soup....kentang ke ayam ke...boleh la cuba carik resepi2 omputih ni...martha steward selalu la guna cooking cream ni buat soup...hehehe..google jgn tak goole ek...:)

    ReplyDelete
  2. rasanya kalau nak buat spageti pun boleh ni...macam gantikan susu gitu kalau cooking cream ni....kita pun tak pandai sgt...ngeee

    ReplyDelete
  3. Salam Wani..betul kata quinnie..buat soupla..mushroom soup..ke..pumpkin soup..peranan dia kat sana macam santan kitala...lain kali hati2

    ReplyDelete
  4. kak Q: hihi dah dok tengah google2 la ni ..dah agak yg cooking cream ni macam letak dalam jenis soup2 bagai tu ... dalam pasta pon blh ... entahla tangan ni asyik gatal je nak ambil barang yg x pernah ambil ..;p.. tengoklah mcm mana hasilnya nanti

    kak paty: ooohh mcm santan ya .. patutlahhh bila kak paty sebut mushroom soup ..teringin nak buat mushroom soup pulak

    ReplyDelete
  5. tu hari g giant,ada nampak benda nie gak...dia dlm satu pack dgn whipping cream(1 cooking cream,2 whipping cream)....murah jugaklah dlm RM 13.90....(3ktk tu).....tp x tau nk guna mcm mane cooking tu,tak jadi belilah...beli yg 1 ktk whipping cream tu aje...(RM7.90)

    ReplyDelete