11 January 2012

COOKING CREAM??????

ASSALAMUALAIKUM.........


bila tangan ni asyik gatal  tak reti nak ambil barang macam nilah jadinya huhu ... wani teringatkan tu whipping cream ...tengok-tengok terambil cooking cream apa bezanya tu .. dia lainkan dengan cooking cream ni kan ... cooking cream ni fungsi dia nak memekatkan kuah jugak ke ... manalah chef-chef dan sifu-sifu .. marilah tolong wani ,bantu wani ..apalah resepi yang guna cooking cream ni ...  wani bukan reti sangat nak guna benda-benda alah macam ni hihi.. masih nak belajar .... kalau masakan barat-barat ni banyak benar guna benda alah macam ni ... cooking cream ni agak mahal jugak brand emborg.. harga dia dalam RM 7.90 ..untuk 200ml.. ...
Komen
6 Komen

6 comments:

quinnie said...

hehehe..tersilap beli ye wani..kekeke...dah lama mahal pulak tu...kekeke...wani..setahu akak cooking cream ni selalu digunakan kalau nak buat soup....kentang ke ayam ke...boleh la cuba carik resepi2 omputih ni...martha steward selalu la guna cooking cream ni buat soup...hehehe..google jgn tak goole ek...:)

quinnie said...

rasanya kalau nak buat spageti pun boleh ni...macam gantikan susu gitu kalau cooking cream ni....kita pun tak pandai sgt...ngeee

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Wani..betul kata quinnie..buat soupla..mushroom soup..ke..pumpkin soup..peranan dia kat sana macam santan kitala...lain kali hati2

Wani said...

kak Q: hihi dah dok tengah google2 la ni ..dah agak yg cooking cream ni macam letak dalam jenis soup2 bagai tu ... dalam pasta pon blh ... entahla tangan ni asyik gatal je nak ambil barang yg x pernah ambil ..;p.. tengoklah mcm mana hasilnya nanti

kak paty: ooohh mcm santan ya .. patutlahhh bila kak paty sebut mushroom soup ..teringin nak buat mushroom soup pulak

myda_ahmad said...

tu hari g giant,ada nampak benda nie gak...dia dlm satu pack dgn whipping cream(1 cooking cream,2 whipping cream)....murah jugaklah dlm RM 13.90....(3ktk tu).....tp x tau nk guna mcm mane cooking tu,tak jadi belilah...beli yg 1 ktk whipping cream tu aje...(RM7.90)

mizznisak said...

Hi wani cooking cream ni sy ada bli kt ikea aritu utk pekatkan kuah meatball sbb aritu ada bli meatball ikea balik try buat sndr kt umh.mmg sdp ltk cooking cream klu xltk perumpamaan spt milo tanpa susu😋

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (20) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign