23 December 2011

E&O SEARCH FOR AFC'S NEXT CELEBRITY CHEF .. JATUH KEPADA .......DINO

ASSALAMUALAIKUM SEMUA ............


semalam wani memang dah terlintas nak tengok finale E&O afc's next celebrity chef ni .. tapi ingatkan program tu bermula pukul 10 malam la..sebab tengok iklan yang lepas macam mula pukul 10 malam mungkin wani terlepas pandang ... bila wani tukar je channel ehh tengok -tengok dah mula dah rupanya pukul 9 malam dah start ... program tu bermula awal, sebab sebelum tu nak tengok masterchef malaysia. sebab ada proses penyingkiran .. kalau nak tahu siapa pemenang untuk E&O AFC'S NEXT CELEBRITY CHEF .. for the season 1 in 2011.. inilah dia pemenangnya .. DINO....  Dino ni sebenarnya wani suka tengok dia senyum.. comel je ...haha....seyuman yang menawan... keperibadian dia yang suka berjenaka... ohh nak kata semuanya dalam satu pakej lengkap yang layak bergelar seorang celebrity chef.... kalau tengok dari cabaran sebelum ni pun ,,, hasil masakan Dino banyak dipuji .. walaupun ada satu tahap ... hasil masakan Dino juga dikritik juga  .. lebih -lebih lagi Chef Bruce tu siapa la yang tak kenal  kann.. kalau bab kutuk2,, tu tapi kalau tengok dia kutuk tahap teruk pun ..untuk kebaikan semua peserta jugak....

tapi semalam, bila Dino diumumkan sebagai juara ada surprise untuknya ..keluarga Dino datang ... memang wani tahu dia asal filipina .. tapi tengok-tengok .. ayah dia mat saleh rupanya .. patutlah rupa dia ada ala-ala mat saleh pun ada hihi  ... wani dah agak Dino akan menang ... nantikan kemunculan Dino dalam cooking show dia tersendiri di AFC.. channel ... dialah yang cakap macam tu .. lepas tu senyumm :D... tahniah kepada Dino... tapilah kan wani rasa kalau pertandingan macam ni yang melibatkan 5 negara tak sesuai pulak kalau orang islam yang masuk ... walaupun wani tahu ada seorang peserta bernama Nazura  yang asal Malaysia seorang surirumah...  .. tapi bila  episod cabaran yang keempat rasanya .. dia dah tersingkir .. hihi bagi wani eloklah .. tak sesuai rasanya ..tengok  semalam masa celebrate victory Dino .. ada la dengan arak semua tu .. alamak dah terlebih tulis ^^..wani nak share siapa yang  menang AFC's next celebrity chef je ... tapi apa yang wani tulis tu nak bagi pendapat je ....   oklah dah lewat pagi .. dah ngantukkk... selamat malam .. :))

Komen
4 Komen

4 comments:

LydSunshine said...

Saya tak tengok rancangan ni, sebab dah la Chef Wan jadi juri, pastu macam selambe je bergelumang dgn arak2 semua. Mmg la dia tak minum, tp mcm tak manis je kan? Nasib baik nazura tu kuar awal. Saya rasa dia pun berharap agar dia terkeluar. Yelah, mesti la dia rasa serba salah dgn cabaran2 yang ada. Pastu nak kena bergaul mcm tu. Tak selesa kot. *hehhe. agaknya la. tak tau hal sbenar.

Wani said...

a'aah tu la kan mungkin la kot .. masa tengok yang cabaran sebelum ni ... siap tuang arak lagi .... nampak kasihan pulak nazura .. dah la dia satu2 nya peserta islam nampak macam tak selesa je dengan peserta2 yang bukan muslim ,,..kalau dah tau situasi macam tu mungkin dia dah tolak awal.... la kot hihi ... dari bergelumang dengan benda macam tu .. baik kita jauhkan :)).... yg dari Indonesia tu x taulah islam ke tak ..

Mieza said...

kak mieza ni kan tak sempat pun nak tgk tv..kekadang suh anak2 rekod dan tgk rerun je..bestnya kalau kita ada byk masa kan..huwaaaaaa minggu ni busy sesangt!

Wani said...

kak mieza: kasihannya ,,,,,x pe kak mieza .. nanti bila lapang nanti blh tengok tv banyak2 hihi

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (20) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign