Total Pageviews

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Thursday, December 22, 2011

E&O SEARCH FOR AFC'S NEXT CELEBRITY CHEF .. JATUH KEPADA .......DINO

ASSALAMUALAIKUM SEMUA ............


semalam wani memang dah terlintas nak tengok finale E&O afc's next celebrity chef ni .. tapi ingatkan program tu bermula pukul 10 malam la..sebab tengok iklan yang lepas macam mula pukul 10 malam mungkin wani terlepas pandang ... bila wani tukar je channel ehh tengok -tengok dah mula dah rupanya pukul 9 malam dah start ... program tu bermula awal, sebab sebelum tu nak tengok masterchef malaysia. sebab ada proses penyingkiran .. kalau nak tahu siapa pemenang untuk E&O AFC'S NEXT CELEBRITY CHEF .. for the season 1 in 2011.. inilah dia pemenangnya .. DINO....  Dino ni sebenarnya wani suka tengok dia senyum.. comel je ...haha....seyuman yang menawan... keperibadian dia yang suka berjenaka... ohh nak kata semuanya dalam satu pakej lengkap yang layak bergelar seorang celebrity chef.... kalau tengok dari cabaran sebelum ni pun ,,, hasil masakan Dino banyak dipuji .. walaupun ada satu tahap ... hasil masakan Dino juga dikritik juga  .. lebih -lebih lagi Chef Bruce tu siapa la yang tak kenal  kann.. kalau bab kutuk2,, tu tapi kalau tengok dia kutuk tahap teruk pun ..untuk kebaikan semua peserta jugak....

tapi semalam, bila Dino diumumkan sebagai juara ada surprise untuknya ..keluarga Dino datang ... memang wani tahu dia asal filipina .. tapi tengok-tengok .. ayah dia mat saleh rupanya .. patutlah rupa dia ada ala-ala mat saleh pun ada hihi  ... wani dah agak Dino akan menang ... nantikan kemunculan Dino dalam cooking show dia tersendiri di AFC.. channel ... dialah yang cakap macam tu .. lepas tu senyumm :D... tahniah kepada Dino... tapilah kan wani rasa kalau pertandingan macam ni yang melibatkan 5 negara tak sesuai pulak kalau orang islam yang masuk ... walaupun wani tahu ada seorang peserta bernama Nazura  yang asal Malaysia seorang surirumah...  .. tapi bila  episod cabaran yang keempat rasanya .. dia dah tersingkir .. hihi bagi wani eloklah .. tak sesuai rasanya ..tengok  semalam masa celebrate victory Dino .. ada la dengan arak semua tu .. alamak dah terlebih tulis ^^..wani nak share siapa yang  menang AFC's next celebrity chef je ... tapi apa yang wani tulis tu nak bagi pendapat je ....   oklah dah lewat pagi .. dah ngantukkk... selamat malam .. :))

4 comments:

  1. Saya tak tengok rancangan ni, sebab dah la Chef Wan jadi juri, pastu macam selambe je bergelumang dgn arak2 semua. Mmg la dia tak minum, tp mcm tak manis je kan? Nasib baik nazura tu kuar awal. Saya rasa dia pun berharap agar dia terkeluar. Yelah, mesti la dia rasa serba salah dgn cabaran2 yang ada. Pastu nak kena bergaul mcm tu. Tak selesa kot. *hehhe. agaknya la. tak tau hal sbenar.

    ReplyDelete
  2. a'aah tu la kan mungkin la kot .. masa tengok yang cabaran sebelum ni ... siap tuang arak lagi .... nampak kasihan pulak nazura .. dah la dia satu2 nya peserta islam nampak macam tak selesa je dengan peserta2 yang bukan muslim ,,..kalau dah tau situasi macam tu mungkin dia dah tolak awal.... la kot hihi ... dari bergelumang dengan benda macam tu .. baik kita jauhkan :)).... yg dari Indonesia tu x taulah islam ke tak ..

    ReplyDelete
  3. kak mieza ni kan tak sempat pun nak tgk tv..kekadang suh anak2 rekod dan tgk rerun je..bestnya kalau kita ada byk masa kan..huwaaaaaa minggu ni busy sesangt!

    ReplyDelete
  4. kak mieza: kasihannya ,,,,,x pe kak mieza .. nanti bila lapang nanti blh tengok tv banyak2 hihi

    ReplyDelete