16 September 2011

IKAN GORENG DALAM SOS DAUN LIMAU PURUT - MENU ULANG TAYANG

ASSALAMUALAIKUM......

Alhamdulillah ,, baru semalam wani dah tamat puasa 6 beserta dengan puasa ganti terus .. lewat 2 hari berbanding mak dan abah yang habis dulu.. oohhh dugaaan betul puasa di bulan syawal ni kan.. masa dalam bulan syawal ni banyak rumah buat open house... tapi terasa lain pulak hari ni bangun tak sahur hihi.... sebab selalu bangun nak sahur.. maknanya wani hari ni dah raya la.. raya puasa 6 ... terasa amat gembira jugalah dan bersyukur sangat-sangat kepada Allah ... berjaya jugak habiskan puasa 6 ni... dugaan betul ujian dari Allah ni kan... .. dah planning nanti hari jumaat ni nak buat juadah sikit .. nak jemput  saudara-mara datang rumah .. nak sambut raya la katakan hihi... ohh lupa wani nak share menu ulang tayang iaitu .. ikan dalam sos daun limau purut .. yang ni kali kedua buat .. sebab sedap sangat ..baru berkesempatan untuk masak sekali lagi .. masih guna ikan yang sama iaitu ikan  cermin. nak guna ikan yang lain pun tak kisah .. yang penting ramuan untuk masak ikan ni penting kan.. family pun dah suka ... . kalau nak tengok resepi klik SINI



Nota: dah lama buat draft ni, baru boleh nak publish kan hari ni hihi... sebenarnya hari ni pun wani dan mak abah dah sambut raya puasa 6 ,, jadi buatlah juadah hari raya sikit .. buat chicken satay dan panggil saudara mara datang menjamu selera.gambar ni pun yang lain ya bukan yang dulu tu walaupun pinggan sama he3...
serentak dengan hari malaysia... happy malaysia day .. bangga ku menjadi rakyat malaysia .... terima kasih malaysia ...
Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) advertorial (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) Sudut Agama (20) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign