27 August 2011

TART NENAS NYONYA... VERSI KECIK SIKIT

ASSALAMUALAIKUM...............

salam ramadan yang ke 27 .... semalam wani dah tunjuk kan wani buat tart nenas nyonya.. hari ni pun wani masih buat tart ni hehe kalau tart nenas ni kena buat banyak .seawal pagi dah pun masuk dapur sebab mengetart ni lambat ..patutla orang jual mahal tart nenas ni .. padanla dengan susah lelah penat nak mengetart kan... . hari ni dah cukup 2 balang besar .. haaaa baru puas makan..  puas ke ? maknanya wani dah habis kan 1.2 kg tepung gandum ..Hari ni pun buat adunan nasib baik la smooth je masa nak menolak adunan ni guna acuan dia tak la jenuh macam semalam... tapi wani masih tambah-tambah marjerin tu nya .. kalau tak mcm mana nak terap... sebab dia tak boleh nak uli langsung . wahhh banyak ke tu bukan buat berniaga pun tapi buat untuk makan seisi keluarga.lebih-lebih lagi ada hantu tart nenas kat rumah ni .. tak boleh jadi ni ... kena buat lebih la nanti tukan jong buat tart ni tak sempat nak makannya ... hari ni nak tunjuk gambar sebab wani buat roll tu kecil sikit dari biasa .. sebab yang semalam tu besar gedabak sikit hehe... tengok yang kecik-kecik kejadiannya ni nampak cute pulak .... yang semalam tu abah wani cakap ... nampak besar roll nya tu .. so hari ni buat la kecik-kecik hehe.... resepi masih sama .rujuk SINI .



                                     Kecik kan sikit rollnya tu kan ...

                                               alhamdulillah dah siap ... sukanya  ^^





Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign