08 July 2011

KELANTAN CHENG HO INTERNATIONAL FOOD FESTIVAL 2011

ASSALAMUALAIKUM........

 photo courtesy of official page of KELCHEFF 2011 from facebook

Rasa hari ni nak buat coretan sikit.... sebab begitu teruja ...dan YES again,, KELANTAN CHENG HO is back, Alhamdulillah, but this time it has been categorized and called KELANTAN CHENG HO INTERNATIONAL FOOD FESTIVAL... Kalau tahun lepas kelantan cheng ho expo the largest one at the east coast, dia banyak pasal trade terutamanya dalam bidang industri yang sedang berkembang pesat di beberapa wilayah di China contohnya macam bidang textile, handicraft dan macam-macam lagi.. sempat juga wani pergi melawat ke tapak expo tahun lepas... macam -macam ada .. from zero we didn't know nothing about any kind of trades in china, dapat juga la info dan maklumat yang berguna.

 sekitar KELANTAN CHENG HO EXPO last year photo dari album wani

WELCOME TO MINI CHINA PAVILION at kelantan chengho expo last year( photo dari album wani ) ..teringat di world expo in SHANGHAI, CHINA last year.. lebih kurang macam ni la pavilion kat sana tapi yang dia punya besar la ... world expo kan..tengok kat picture bawah 


haa this is real china pavilion in china, very big one ya ,, lebih kurang sama la buat kat  kelantan cheng ho expo.. photo courtesy of google..

besides that, i have been falling in love with the chinese culture ..hehe pencinta no 1..kita kan in one community .. 1 malaysia la .. kenalah saling respect antara satu sama lain ..  dulu-dulu lagi memang wani dah minat dari chinese cuisine, chinese songs, their language ohh everything about their culture.. last year pun i didn't get a chance to watch multicultural performance from their ethnic at kelantan cheng ho expo.. bukan apa mereka datang dari jauh ke negeri kelantan ,,siapa yang tak teruja kan. ingat dulu masa time universiti,, every year under a club la,,, mesti ada pesta kebudayaan cina yang dihandle oleh student2 cina ni.. ini dapat mengeratkan silaturahim di antara pelajar - pelajar yang sememangnya pelbagai kaum dan bangsa di universiti tu.

and now KELANTAN CHENG HO INTERNATIONAL FOOD FESTIVAL 2011 .. Chef Sabri ada akan datang sini. kalau Pencinta makanan macam wani ni memang dah wajib pergi dah ... i can't wait for this event and cant' wait for food galore there.. tentu ramai foodies yang datang ,, nak mengetest makanan haha..kalau ada yang bagi free of charge lagi bagus kan =P.  KELCHEFF 2011 akan bermula pada 14 hingga 23 Julai nanti and at the same time ada islamic civilization gallery dah pun bermula semalam.. and here so many interesting activities will be held. those who is residing in Kelantan or nearly Kelantan ke. or even outsider  . "marilah kito pakat serbu belako deh KELCHEFF 2011, mace- mace ado" hehe cakap kelantan la pulak ya..

 BROCHURE KELCHEFF 2011


Komen
0 Komen

No comments:

MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (219) Cake Recipes (50) Giveaway (26) Chiffon Cake (24) Contest (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) NOXXA PRESSURE COOKER (21) advertorial (21) Sudut Agama (19) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (13) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (10) Segmen (10) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Seafood (5) Masakan Sup (5) My Blog (5) TIPS KESIHATAN (5) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Agar-agar Resepi (3) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Greetings (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Muffins (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Mee (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Salad Resepi (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Informasi (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign